top of page

Två sura gubbar som vet bäst


Lars Winkler och Kristoffer Lind från förlagspodden. Bilden är lånad från Itunes.

Orden är inte mina utan det är Lars Winkler och Kristoffer Lind som beskriver sig själva så i senaste avsnittet av deras nya podd Förlagspodden. Två avsnitt har sänts hittills, det första om den enorma bokmässan i London och vad en förläggare egentligen sysslar med på mässor. Dessutom vankas lite trender, favoritbokhandlar och lite annat löst skvaller.

I senaste avsnittet tar de upp aktuella ämnen som Bokmässan vs Nya tider och förlag respektive författares olika ställningstaganden. Det här har väl varit årets snackis i bokvärlden och det hade känts konstigt om de inte tagit upp det. Vi får också höra lite tankar om Adlibris vd Johan Klebergs utspel om betydligt lägre bokpriser. Kristoffer Lind som äger och driver bokförlaget Lind & Co ger oss en bra insyn i vad förslaget egentligen innebär för ett förlag, bland annat vad det innebär i försäljningsvolymer för olika bokformat. Upplysande minst sagt.

Visst, här sitter två herrar och talar om vad de tycker och tänker i olika frågor, som "vet bäst", och det kan man ju tycka och tänka vad man vill om, själv tycker jag det hittills har varit intressanta avsnitt och ser fram emot nästa. Tanken är om jag förstod det hela rätt även att bjuda in gäster till podden vilket kan bli spännande, särskilt om det kommer någon som inte helt delar deras åsikter.

Så dagens boktips är inte ett boktips utan ett poddtips. Lyssna på Förlagspodden!

Tidigare inlägg
Sökord
Inga taggar än.
Följ bokmalen
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Classic
bottom of page